Cum curăţăm scaunele auto pentru copii, în 5 paşi
Curățarea scaunelor auto pentru copii dă multe bătăi de cap părinților. Asta pentru că, asemeni tuturor articolelor utilizate în prima etapă de viață de către micuții noștri, scaunele auto devin ușor victimele unor inevitabile accidente: regurgitare, mânuțe murdare, noroi, lăptic sau sucuri vărsate și câte și mai câte.
Trebuie să știți despre curățarea regulată a scaunului auto că este o operațiune absolut esențială. Murdăria (fie că e rezultată din resturi de mâncare, băuturi vărsate sau noroi) care rămâne mai mult timp pe tapițerie afectează negativ nu doar aspectul, ci uneori chiar funcționarea corectă a scaunului auto.
Vestea bună e că, deși pare o mare bătaie de cap, în fapt procesul nu este complicat! Tot ce ai nevoie este puțină răbdare, timp liber și produse chimice și echipamente de bază pe care le puteți găsi în fiecare casă.
1. Începe cu aspirarea. Cel mai bine este să începi prin a aspira cu atenție scaunul auto. Acest lucru va îndepărta firmiturile și alte deșeuri mici din adânciturile tapițeriei. Desigur, poți face acest lucru în timp ce scaunul auto se află în mașină, dar recomandăm să-l îndepărtezi în prealabil. Acest lucru va face mai ușor accesul la locurile mai greu accesibile, mai ales pentru că murdăria este mai vizibilă în lumina zilei.
2. Înlăturarea huselor textile. Următorul pas în curățarea scaunului auto este îndepărtarea husei. Dacă nu știi cum să faci acest lucru, poți găsi informații detaliate în manualul de utilizare sau pe site-ul producătorului. Sub nicio formă nu ar trebuie să faceți acest lucru cu forța, trăgând de material, deoarece poți deteriora nu numai țesătura și prinderile (de tip cărlig, capsă sau elastic), ci și structura scaunului. Mare atenție la ordinea de desfacere a inserturilor și diverselor secțiuni ale husei textile. Sfatul nostru este ca unul din părinți să desfacă husa, în vreme ce celălalt părinte filmează procesul pentru a repeta pașii în mod corect atunci când trebuie să reatașezi husa.
3. Spălarea husei textile. Etapa crucială a curățării unui scaun auto este spălarea tapițeriei, care este cea mai expusă murdăriei. Instrucțiunile de spălare se găsesc în manualul de utilizare al scaunului sau pe eticheta laterală a scaunului. Husele pentru anumite modele pot fi spălate doar manual, altele pot fi spălate în mașină.
De exemplu, unele huse detașabile pot fi convenabil spălate în mașina de spălat la temperaturi de până la 30°C și la o viteză maximă de 600 rpm. La alte modele însă, la care în structura husei intră și bumbac, spălarea trebuie făcută fără stoarcere. Utilizați pentru spălare detergenți speciali pentru bebeluși (care nu conțin substanțe cu potențial alergogen).
4. Uscarea husei. După spălare, husa textilă trebuie să se usuce corect. Cei mai mulți producători recomandă evitarea utilizării uscătoarelor de rufe, care pot face ca materialul textil să intre la apă. Întinde componentele husei textile pe o zonă plană, într-un loc aerisit, departe de sursele de căldură.
5. Curățarea elementelor din plastic ale scaunului. După spălarea husei, este momentul să cureți părțile din plastic ale scaunului. Utilizează apă caldă cu săpun și un burete moale. Șterge cu grijă toate componentele și apoi lăsa-le să se usuce, preferabil într-un loc bine aerisit. În același mod, poți curăța și părțile centurii proprii a scaunului cu prindere în 3 sau 5 puncte, părți care sunt atașate permanent la scaun, cum ar fi curelele și cataramele. Amintește-ți că baza scaunului nu trebuie scufundată în apă sau curățată cu un aparat de curățat sub presiune. De asemenea, nu utiliza agenți de curățare agresivi, deoarece aceștia pot cauza crăparea materialului.
(Articol preluat)