Cursuri & seminarii GRATUITE 2022 Primavara

Toate cursurile se ţin la Sala Titulescu, PARTER

Ora 10:00

Atașarea corectă la sân și tot ce trebuie să știi pentru un start bun în alăptare

Joi, 29 februarie 2024, de la ora 10:00, Spectra vă invită să participaţi la workshopul susținut de Adina Păun, moașă licențiată, consultant în alăptare acreditat IBCLC educator prenatal și doula, în cadrul târgului Baby Boom Show.

Tematică:

 • Mecanismul alăptării
 • Tehnica corectă de atașare la sân
 • Probleme pe care le poţi întâmpina în alăptare
 • Când și cum te ajută o pompă de sân
 • Cum alegi pompa de sân
 • Intrebări și răspunsuri

Confirmările pentru înscrierea la curs vor fi trimise pe adresa de email cu care v-aţi înscris, începând cu data de 25 februarie 2024. În cazul în care nu primiţi confirmarea, vă rugăm să verificaţi şi în folderul „Spam”, iar în cazul în care nu aţi primit deloc confirmarea înscrierii, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de email contact@spectrababy.ro

Participarea la curs este gratuită. Dacă doriți să vizitați și târgul Baby Boom Show gratuit, trebuie să descărcați invitația de pe site (valabilă joi şi vineri).

Ora 12:00

Alăptarea bebelușului

Descoperă magia și beneficiile alăptării în cadrul cursului dedicat susținut de Florentina Gheorghiu – moașă și consultant în lactație  (foto jos).

Acest curs cuprinzător îți oferă cunoștințe esențiale și sfaturi practice pentru a transforma experiența ta de alăptare într-un moment special și plin de bucurie.

Alăptarea poate fi o călătorie minunată, iar cursul nostru își propune să te pregătească pentru această călătorie, oferindu-ți toate resursele și suportul necesar.

Ora 14:00

Listă scurtă, listă lungă… De ce avem nevoie în primele luni din viața bebelușului?

Peg Perego & mamisicopilul.ro vă invită la cursul Listă scurtă, listă lungă…De ce avem nevoie în primele luni din viața bebelușului?

Speaker:

Dr. Cristina Ianuc  (formator, consilier în alăptare, dr. generalist cu competență în Psihoterapie)

De ce avem nevoie în primele luni din viaţa bebelușului?…Listă scurtă, listă lungă, multe întrebări, puține răspunsuri documentate și avizate de specialiști.

Multe informaţii din mediul online pot fi derutante pentru voi, viitori părinţi. Alegerea produselor pentru tine şi copilul tău poate fi o reală dilemă.

Te invităm la cursul interactiv “De ce avem nevoie în primele luni din viața bebelușului?”, pentru a afla informaţii utile care te vor ajuta să alegi produsele potrivit nevoilor tale.

Când: Joi, 29 februarie 2024, ora 14:00

Unde? În cadrul târgului Baby Boom Show, Sala Madgearu.

 Tematică:

 • Listă scurtă, listă lungă, informații utile
 • Camera bebelușului
 • Necesar băița bebelușului
 • Îngrijirea oculară la bebeluși: sfaturi utile de la A la Z
 • Hrănirea bebelușului: sfaturi practice și produse utile
 • Plimbarea bebelușului: cum alegem căruciorul și scaunul auto pentru bebeluș?
 • Nevoile emoționale ale viitorilor părinți.

Cadouri pentru toţi participanţii.

Tombola Peg Perego, unde puteţi câştiga un Scaun Auto Peg Perego Primoviaggio SLK, 40-87 cm, 500, Negru/Gri, 0-13 kg. La testele ADAC cu prinderea scaunului auto în maşină, cu centura de siguranţă a maşinii, Scaunul Auto Peg Perego Primoviaggio SLK a obţinut calificativul „Good” (Bun).

Partener: platforma online mamisicopilul.ro

Ora 16:00

Prim ajutor şi îngrijirea bebeluşului în primul an de viaţă

Fundaţia Siguranţă Auto Copii te invită joi, 29 februarie 2024, la cel mai complex curs dedicat sănătăţii şi siguranţei celor mici.Cursul este împărțit în 2 sesiuni pornind de la noțiuni tehnice despre alegerea scaunelor auto până la metodele de prim ajutor la sugar și copilul mic.

Primeşte informaţiile corecte despre creşterea şi îngrijirea micuţului tău acasă, în parc, în autovehicul, în avion, de la cei mai buni specialişti din România, Germania şi Belgia.

 • Parteneri instituționali: Poliția Română, Corpul National al Politistilor, ISU, ASSMB, Automobil Club Român, Asociația Medicilor de Familie cu Specializare în Pediatrie
 • Parteneri de suflet: ATRIS, UNSAR, AREPMF, SCUSPB, FUNDATIA MALAMA CRISTIANA-COSMINA, ASSMB , AVAC, NUK ROMANIA

Gazda evenimentului este Dr. Alice Dona Mitu, medic specialist, șef clinică în spitalul Regina Astrid Belgia, Former Medical Officer United States Peace Corps.

Ora 18:00

Curs de prim-ajutor pentru bebeluși

Dragă părinte, anul acesta te așteptăm la târgul Baby Boom Show, cel mai mare târg din București destinat copiilor şi viitoarelor mămici, la cursul organizat de Axkid în colaborare cu Fundația Părinți Salvatori.

Este un curs de prim-ajutor, care are ca obiectiv măsurile de prim-ajutor acordate copilului în caz de înec în mașină. Cursul privind dezobstrucția căilor respiratorii este foarte util și important de urmat de către toți părinții, deoarece câteva secunde pot face diferența între viață și moarte.

Pe lângă importanța purtării copilului într-un scaun auto cu spatele la direcția de mers, adecvat vârstei lui, siguranța copilului în trafic se referă și la provocările pe care le poți întâmpina alături de copil pe durata călătoriilor cu mașina. Printre acestea se numără și pericolul de înec cu mâncare/apă/aer sau cu diferite obiecte pe care le poate băga în guriță copilașul.

Speaker:

Vasile Vlașin, fondator Fundația Părinți Salvatori – prezentare practică Dezobstrucția căilor aeriene la copii.

Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

Te așteptăm cu drag!

Ora 10:00

Părinţi informaţi, bebeluşi fericiţi

Ce vei afla la curs:

 • care sunt cele mai importante aspecte ale sarcinii, de la primele simptome până la pregătirea pentru naștere
 • procesele de naștere, nașterea naturală și cezariană
 • primele semne de travaliu
 • când trebuie anunțat medicul și când trebuie mers la spital 
 • semne anormale și când trebuie căutat ajutor de urgență
 • sfaturi pentru îngrijirea după naştere
 • sesiune de Q&A

DR. OCTAVIA VELICU

Medic Specialist Obstetrică Ginecologie

RAMONA CALINCIUC

reprezentant medical Life Solutions

Ora 12:00

Ora Magică. De ce este importantă în relația dintre mamă și bebeluș?

Știm că te gândești cu emoție și nerăbdare la momentul în care îți vei întâlni pentru prima dată bebelușul. Acel moment unic în care îl privești, îl auzi și îi simți pielea lipită de pieptul tău. În două cuvinte: Ora Magică. Acesta este conceptul care definește perioada care urmează imediat nașterii, în care se realizează contactul piele pe piele între mamă și nou-născut.

Medicii buni de la MedLife te așteaptă vineri, 1 martie, începând cu ora 12:00 cu informații despre acest concept, dar și cu răspunsuri la întrebări specifice:

 • Când poate fi pusă în practică și cum decurge Ora Magică?
 • Se poate realiza și în cazul nașterilor prin cezariană?
 • Care sunt avantajele Orei Magice în construirea legăturii dintre mamă și copil?
 • Ce beneficii de ordin medical are contactul imediat între mamă și copil?

Cursul este susținut de Dr. Raluca Olteanu, medic primar neonatologie și Dr. Cătălin Haiduc, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Maternității MedLife din București.

 Participarea la curs este gratuită.

Ora 14:00

Nevoile bebeluşului în primul an de viaţă

Încă de când vin pe lume, copiii încearcă să ne spună care le sunt nevoile. Şi noi, părinţii, dorim să îi înţelegem şi să îi sprijinim. Doar cunoscând care sunt etapele de dezvoltare ale bebeluşilor în primul an de viaţă, le putem oferi soluţiile potrivite pentru a creşte armonios şi sănătos şi pentru a se dezvolta în siguranţă.

Vă invităm să participaţi la Simpozionul NUK, organizat în data de 1 Martie (vineri), în cadrul Baby Boom Show (Romexpo-Bucureşti), începând cu ora 14:00 – o sesiune de discuţii libere şi interactive, unde veţi putea afla pe parcursul a 90 de minute, direct de la specialiştii ce ne vor fi alături, informaţii utile despre nevoile şi îngrijirea optimă a bebeluşilor, despre perioada interesantă a diversificării şi despre cum putem să le oferim un mediu sigur atât acasă, cât şi în călătoriile cu maşina.

Locurile sunt limitate. De aceea, vă rugam să confirmaţi participarea dumneavoastră la adresa de e-mail eveniment@maresi.ro (nume, prenume, număr de telefon, adresa de e-mail).*

Daca aveti deja o întrebare pentru care v-ar plăcea să primiţi un răspuns avizat, vă rugăm să o trimiteţi împreună cu datele pentru înscriere. Participarea este gratuită.

*Prin trimiterea datelor personale, sunteţi de acord cu utilizarea datelor conform Legii 129/2018 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Ora 16:00

Esențialele bebelușului – cum te pregătești pentru prima lună de viață a bebelușului tău

În cadrul acestui curs discutăm despre produsele esențiale de care ai nevoie pentru prima luna din viața bebelușului tău, cum le alegi și ce rol joacă în dezvoltarea și siguranța copilului tău.
Alegerea scaunului auto corect sau a căruciorului potrivit, înfășatul bebelușului, alăptarea și somnul sunt doar câteva din temele principale ale conferinței.

Cursul este susținut de un grup de profesioniști ai industriei de puericultură, magazine de profil și experți în domeniu, alături de invitați speciali, specialiști în alăptare și somn.

Evenimentul este moderat de Ela Crăciun – Parenting Blogger, TV Host, dar care va împărtăși cu noi experiențele sale de mamă a 3 copii.

Invitați speciali:
Dr. Cristina Vancsa – medic și consultant certificat în babywearing și alăptare 
Mădălina Druga – consultant în somnul bebelușului și al copilului

Participarea la curs este GRATUITĂ!

În plus, te așteptăm cu multe cadouri din partea sponsorilor și colaboratorilor noștri!

Ora 18:00

Curs Complet de Alăptare la Baby Boom Show Academia Părinților Lifeline

INVITAȚI SPECIALI:

Dr. Roxana Bratu

Medic Primar Neonatologie

Asist. Ștefania Rădună

Asistent neonatolog

♥ Viitoare mămică? Fii pregătită pentru venirea lui bebe și participă la Cursul COMPLET de Alăptare organizat de Lifeline la Baby Boom Show!

♥ În cadrul evenimentului vei beneficia de cadouri de participare de la parteneri și o Tombolă supriză cu produse pentru mami și bebe.

❖ Teme ce vor fi abordate la curs:

 • Alimentația nou-născutului
 • Alăptarea
 • Avantajele alăptării pentru nou-născut
 • Avantajele alăptării pentru mamă
 • Recomandări generale
 • Contraindicațiile alăptării
 • Condiții care NU contraindică alăptarea
 • ”Nou-născutul este cea mai bună pompă”
 • Tipuri de lapte
 • Colostrul
 • Laptele intermediar
 • Laptele matur
 • Cum ne pregătim pentru alăptare
 • Poziții pentru alăptare
 • Atașarea corectă
 • Alăptarea la cerere
 • Cât mănâncă nou-născutul?
 • Cum știm că bebe mănâncă suficient?
 • Probleme materne în alăptare
 • Alimentația mamei
 • Cum avem grijă de o lăuză?
 • Mituri despre alăptare

Academia Părinților Lifeline ❖ Părinți informați, copii protejați!

Ora 10:00

Co-sleepingul între mit și realitate. Impactul somnului bebelușilor
și al mamei asupra alăptării

Dragi părinți și viitori părinți,

Chicco în parteneriat cu Baby Boom Show vă invită la seminarul gratuit Co-sleepingul între mit și realitate. Impactul somnului bebelușilor și al mamei asupra alăptării. Pentru a participa la acest curs gratuit, trebuie doar să completați formularul de la finalul acestei pagini și să optati pentru „Co-sleeping”.

Când? Sâmbătă, 2 martie 2024, ora 10:00

Unde? În sala de conferință Sala Madgearu, pavilionul B3 din cadrul Romexpo.

Ce veți afla în timpul cursului:

 • Diferența între bed-sharing și co-sleeping
 • Co-sleepingul – tendință sau utilitate?
 • Cele 7 mituri despre co-sleeping
 • Importanța co-sleepingului în dezvoltarea relației părinte-copil; siguranța somnului bebelușilor
 • Beneficii co-sleeping asupra sănătății și dezvoltării fizice și psiho-emoționale a copilului
 • Statistici, studii și video despre co-sleeping

V-am pregătit:

 • Cadouri pentru toţi participanții
 • O tombolă constând într-un voucher în valoare de 300 de lei

Cursul este susţinut de Cristina Mănescu, Marketing and Communication Manager.

Ora 12:00

Cursul de puericultură „Şcoala Viitoarelor Mămici”

Pe 2 şi 3 martie 2024 vă invităm la seminarul GRATUIT Şcoala Viitoarelor Mămici – curs de puericultură organizat de Baby Boom Show în parteneriat cu Biogenis.

Cursul este complet GRATUIT şi vine cu beneficii exclusive pentru toţi participanţii. El reprezintă o oportunitate unică pentru gravide și proaspete mămici de a dobândi cunoștințe esențiale și de a beneficia de un suport specializat în perioada gravidității și a primilor ani de viață ai bebelușului.

În plus, toţi participanţii la curs se pot înscrie la tombola organizată de Biogenis, iar la finalul zilei de duminică, 3 martie 2024, pot fi fericiţii câştigători ai unui pachet de recoltare celule stem. 

 Cursul va fi susţinut de Anca Bălăşoiu, Moaşă licenţiată, în pavilionul B2 de la ROMEXPO, etaj 1, Sala Madgearu.

În urma participării, toţi tăticii vor primi un atestat de absolvire a cursului de puericultură, ce le acordă dreptul de a beneficia de concediu plătit timp de 5 zile, după naşterea copilului, conform Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000. Pentru a participa, este obligatorie înscrierea online.

Ora 16:30

Curs de prim ajutor adresat viitorilor părinți

Un curs de prim ajutor pentru bebeluși este esențial pentru viitorii părinți, oferindu-le cunoștințe și abilități vitale pentru a gestiona situații de urgență cu siguranță și încredere.

 Subiectele despre care vom discuta în cadrul întâlnirii noastre de la Baby Boom Show:

 • Ce faci cu bebelușul când ajungi acasă
 • Poziţii sigure pentru evitarea aspirației de conținut gastric
 • Prim ajutor în cazul obstrucţiei de cale aeriană
 • Comunicarea cu dispeceratul 112

Sfaturi utile în această perioadă din viața bebelușului

Sfaturile și informațiile utile în această perioadă oferă suport părinților pentru a face față cu încredere provocărilor specifice creșterii bebelușului. Învățarea tehnicilor de comunicare, dezvoltarea abilităților de legătură și recunoașterea semnelor de alarmă contribuie la buna gestionare a necesităților și sănătății bebelușului.

Participarea la curs este gratuită, în baza biletului de acces la  Baby Boom Show, pe care îl puteți achiziționa online de aici.

Cursul va avea loc în Sala Madgearu (Pavilion B2, Romexpo, etaj 1) sâmbătă, 2 martie, de la 16:30.

Vino alături de noi!

Cursul va fi susținut de Cătălina Ciobanu, trainer senior în cadrul Academiei Europene pentru Asistenți Medicali, instructor certificat ERC (Consiliul European de Resuscitare) și asistent medical de anestezie și terapie intensivă cu peste 10 ani de experiență. Trainingurile pe care Cătălina le ține atât pentru publicul medical, cât și pentru cel non-medical, sunt clare, la obiect și orientate spre aspectele practice – acele aspecte care pot face diferența dintre viață și moarte, atunci când sunt puse în aplicare.

Ora 18:00

Tot ce trebuie să știi despre primii dințișori ai bebelușului

Primii dințișori ai bebelușului pot fi o adevărată provocare pentru părinți, mai ales când aceștia nu știu să gestioneze această situație. În cadrul acestui curs, părinții vor primi informații și sfaturi utile cu privirea la îngrijirea dinților bebelușilor, astfel încât erupția dentară să fie pentru ei și pentru bebeluș un proces plăcut, mai puțin dureros.

Topicuri abordate în cadrul cursului:

 • Îi cresc dinții – ce mă fac?
 • Cum să menținem sănătoși dinții de lapte?
 • De ce și de când îl duc pe bebe la dentist?
 • Prevenirea cariilor la micuți: sfaturi și strategii

Cursul va fi susținut de către Dr. Arina Vinereanu, Medic primar stomatolog și Președinte Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România.

ANSPR este organizația profesioniștilor din medicina dentară pediatrică din România și își propune să aducă mai aproape medicii stomatologi preocupați de sănătatea oro-dentară a celor mai mici dintre pacienți, prin oportunități unice de comunicare, colaborare și informare.

Ora 10:00

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea corectă a nou-născutului în
primele zile de viață

Dacă doriți să aflați informații esențiale despre  îngrijirea corectă a nou-născutului imediat ce a fost adus acasă de la maternitate, vă invităm să vă înscrieți la cursul gratuit oferit de SANADOR în cadrul Baby Boom Show, care va avea loc duminică, 3 martie 2024, ora 10:00, la Romexpo, Pavilion B2, etaj 1, Sala Madgearu.

Cursul este susținut de Dr. Cornelia Preda, șefa secției de Neonatologie a Spitalului Clinic SANADOR.

Ora 12:00

Cursul de puericultură „Şcoala Viitoarelor Mămici”

Pe 2 şi 3 martie 2024 vă invităm la seminarul GRATUIT Şcoala Viitoarelor Mămici – curs de puericultură organizat de Baby Boom Show în parteneriat cu Biogenis.

Cursul este complet GRATUIT şi vine cu beneficii exclusive pentru toţi participanţii. El reprezintă o oportunitate unică pentru gravide și proaspete mămici de a dobândi cunoștințe esențiale și de a beneficia de un suport specializat în perioada gravidității și a primilor ani de viață ai bebelușului.

În plus, toţi participanţii la curs se pot înscrie la tombola organizată de Biogenis, iar la finalul zilei de duminică, 3 martie 2024, pot fi fericiţii câştigători ai unui pachet de recoltare celule stem. 

 Cursul va fi susţinut de Anca Bălăşoiu, Moaşă licenţiată, în pavilionul B2 de la ROMEXPO, etaj 1, Sala Madgearu.

În urma participării, toţi tăticii vor primi un atestat de absolvire a cursului de puericultură, ce le acordă dreptul de a beneficia de concediu plătit timp de 5 zile, după naşterea copilului, conform Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000. Pentru a participa, este obligatorie înscrierea online.

Ora 16:30

Visuri Colorate: Arta diversificării și a somnului liniștit pentru copilul tău

Acest seminar reprezintă punctul de întâlnire între două lumi fascinante: lumea visurilor liniștite, adusă de „Cuib” și Mădălina Drugă (sociolog, consultant certificat în somnul bebelușilor și al copiilor, cu 3 ani experiență în domeniu), şi universul gusturilor și nutriției echilibrate, oferit de Psihologia in diversificare si conceptul de „Mamtriție” aduse de către Dr. Ioana Stavrositu, Medic endocrinolog, nutriționist, dezvoltatoarea programelor de MAMTRIȚIE.

Este o călătorie în inima creșterii sănătoase a copiilor, unde somnul odihnitor și alimentația corectă joacă roluri principale. Imaginează-ți o sesiune interactivă, unde îți vom dezvălui cum să creezi un mediu propice pentru somnul copilului tău, în timp ce îi oferi cele mai bune alegeri nutriționale. Vei învăța nu doar importanța acestor elemente, ci și modul în care se completează reciproc pentru a susține creșterea, dezvoltarea și bunăstarea generală a copilului tău.

Seminarul „Visuri Colorate: Arta diversificării și a somnului liniștit pentru copilul tău” este mai mult decât o prezentare, este o experiență holistică. Vei fi ghidat prin tehnici practice de a îmbunătăți rutina de somn a copilului tău, de la stabilirea unui program consecvent până la crearea unui spațiu liniștit și primitor în camera de dormit. În paralel, vei descoperi secretele diversificării alimentare, învățând să pregătești mese care nu doar că hrănesc, ci și încântă simțurile, stimulând curiozitatea culinară a micuților.

Vom oferi insight-uri bazate pe cele mai recente cercetări în domeniul somnului și nutriției pediatrice, oferindu-ți răspunsuri la întrebări presante și soluții la provocările zilnice. Vei avea oportunitatea să interacționezi, să pui întrebări și să primești sfaturi personalizate adaptate nevoilor unice ale familiei tale.

Dar seminarul nu este doar despre învățare; este și despre conectare. Vei avea șansa de a întâlni alți părinți cu interese similare, creând o comunitate de susținere și împărtășire a experiențelor. Este un spațiu sigur, unde empatia și înțelegerea sunt la ele acasă, unde fiecare întrebare și poveste personală sunt valorificate și respectate.

Într-o lume plină de informații contradictorii și soluții rapide, „Visuri Colorate: Arta diversificării și a somnului liniștit pentru copilul tău” reprezintă o ancoră de încredere și de cunoaștere. Este o investiție în viitorul copilului tău, o promisiune pentru o bază solidă în anii formatori. Nu rata această oportunitate de a aduce echilibru, sănătate și bucurie în viața copilului tău. Alătură-te nouă în această călătorie extraordinară și transformă provocările în victorii, învaţă ce înseamnă somnul în „Cuib” și diversificarea din “Mamtritie”.

Dr. Ioana Stavrositu

Medic endocrinolog, absolvent al UMF Carol Davila Bucureşti în 2014, nutriționist, mamica din spatele contului de instagram psihologia.in.diversificare, dezvoltatoarea programelor de MAMTRIȚIE

Mădălina Drugă

Sociolog și consultant certificat în somnul copiilor între 0-3 ani, după absolvirea cursului Family Sleep Institute în 2021. A obținut două certificări internaționale ulterior, de la Babyem Academy și Institute of Pediatric Sleep & Parenting. Fondatoarea CUIB – o platformă destinată părinților pe segmentul de vârstă 0-1 an, cu video, materiale și task-uri ce ajută consolidarea unui somn bun.