Alergiile alimentare la copii pot fi prevenite de animăluțele de companie

Beneficiile aduse copiilor de animăluțele de companie sunt foarte multe, studiile științifice confirmând cât de important este ca micuții să crească alături de pisicuțe, cățeluși, iepurași, broscuțe țestoase etc.

Dacă micuții cresc alături de animale de companie se vor putea descurca mai bine la școală și pot deveni chiar mai empatici. Mai mult decât atât, vor învăța să aibă grijă de prietenii lor mai mici, să fie mai responsabili și să comunice mult mai bine.

Un nou studiu publicat în revista PLOS One şi citat de animalzoo.ro, a constatat că piticii care au trăit cu o pisică sau un câine în casă au avut un risc cu 13% până la 16% mai mic de a dezvolta toate alergiile alimentare, în comparație cu alții copiii din casele fără animale de companie, notează Doctorul Zilei.

Studiul a analizat date de la peste 65.000 de copii din Japonia și a constatat că acei copiii expuși la pisici au fost mai puțin predispuși să dezvolte alergii la ouă, grâu și soia. Cei expuși la câini au fost mai puțin predispuși să aibă alergii la ouă, lapte și nuci.

„Este nevoie de o confirmare reală a acestor tipuri de studii, așa că nu mi-aș schimba neapărat stilul de viață pe baza acestor date, dar cu siguranță nu aș scăpa de animalele de companie din casă”, a declarat la CNN dr. Jonathan Bernstein, președintele Academiei Americane de Alergii, Astm și Imunologie.

5,6 milioane de copii au un tip de alergie alimentară

În cazul familiilor care dețin alte animale de companie decât pisicile și câinii, studiul a concluzionat că nu au fost găsite diferențe semnificative în ceea ce privește asocierile dintre expunerea la țestoase sau păsări și incidența oricăror alergii alimentare specifice până la vârsta de 3 ani.
Se estimează că 5,6 milioane de copii cu vârsta sub 18 ani au un tip de alergie alimentară și, cu toate că sunt necesare mai multe date, acest studiu poate ajuta la orientarea cercetărilor viitoare în ceea ce privește prevenirea alergiilor alimentare în copilărie, mai notează Doctorul Zilei.