Ce să împachetezi când călătoreşti cu un bebeluş

Să călătoreşti cu un bebeluş poate fi destul de stresant, dacă ai prea multe bagaje sau prea grele. Traversarea unui aeroport, urcarea în tren, depozitarea bagajelor, toate în timp ce îi supraveghezi pe cei mici să nu fugă, nu este o modalitate distractivă de a călători. Nici călătoria cu maşina personală nu trebuie să fie anevoioasă, umplând-o până la refuz cu bagaje, pe principiul „mai bine să fie”. Cum faci mai uşoară deplasarea în familie?

În primul rând, plecaţi de la ideea „esenţial şi uşor”; în fond, dacă chiar veţi avea nevoie de un lucru la care aţi renunţat, din lipsă de spaţiu, îl puteţi cumpăra – doar nu vă petreceţi vacanţa cu bebe la capătul lumii. 😊

Iată câţiva paşi pe care îi puteţi urma atunci când plecaţi în vacanţă cu cei mici:

Faceţi din timp o listă cu articolele esenţiale. O puteţi face chiar cu o lună înainte, ca să evitaţi agitaţia din zilele premergătoare vacanţei, mai ales că bebe simte agitaţia mamei şi reacţionează aşa cum ştie ele mai bine: plânge, uneori zeci de minute bune.

Articole esenţiale pentru bebeluşi

  • Scutece şi şerveţele umede, pungi pentru scutecele folosite
  • Crema pentru scutece
  • Saltea portabilă pentru schimbat scutece
  • 2-3 suzete, cu clemă, ca să nu fiţi nevoite să le spălaţi de fiecare dată când ajung pe jos
  • 3-4 jucării şi cărticele preferate, de mici dimensiuni, împreună cu o curea de prindere reglabilă, pentru cărucior, în timpul zborului cu avionul sau al călătoriei cu maşina
  • Museline
  • Gustări pentru bebe (iaurturi, piureuri de fructe)
  • Pompă portabilă pentru sân, biberoane, lapte praf, linguriţă
  • Îmbrăcăminte adaptată vremii. Verifică de două ori prognoza meteo înainte să pleci!
  • Cărucior pliant, cât mai uşor. La Baby Boom Show găsiţi o mare varietate de cărucioare, la preţ redus.
  • Marsupiu – este perfect pentru călătoriile cu avionul
  • Scaun auto – esenţial pentru călătoria cu maşina personală. La Baby Boom Show găsiţi cele mai sigure scaune auto, la oferte speciale.
  • Trusă de prim-ajutor: cremă anti-histaminică pentru bebeluşi, medicamente antipiretice, cremă de protecţie solară, termometru, aspirator nazal, plasturi, dezinfectant pentru mâini, unghieră.

Nu împachetaţi lucruri din categoria „să fie acolo”. Dacă am nevoie de o ţinută mai pretenţioasă? Dacă am chef să mă duc la sală? Răspunsul este „nu”. Dacă nu sunteţi sigure că veţi avea nevoie de un lucru, nu îl împachetaţi. Fiţi realiste atunci când vă faceţi bagajul! Puteţi opta pentru o bluză specială, dar în general alegeţi haine în culori neutre, versatile, ca să evitaţi „accidentele cromatice”.  În vacanţă, confortul este pe primul loc.

Nu subestimaţi greutatea articolelor de toaletă. Sticlele de parfum, şampoanele, săpunurile, pasta de dinţi, cremele hidratante şi articolele de toaletă pentru bebeluşi – toate se adună şi cântăresc considerabil. Cumpăraţi totul în recipiente mici, potrivite cu durata călătoriei, şi puneţi-le într-o pungă cu fermoar, pentru a evita scurgerile.

Renunţaţi la gadgeturile inutile. Adaptorul şi încărcătorul de telefon sunt suficiente pentru vacanţă. Nu aveţi nevoie de monitor pentru bebe.

Renunţă la ambalaje, pentru cumpărăturile de la întoarcere. Ocupă prea mult spaţiu, cântăresc greu şi nu merită să cari ceva atâta drum, ca să-l arunci imediat ce ajungi acasă.

Documente de călătorie. Asigurați-vă că cel mic are un pașaport valabil cel puțin șase luni, precum și orice viză de călătorie necesară pentru destinația dumneavoastră.

În concluzie, dacă ar fi să vă dăm un singur sfat, acela ar fi: mai puțin înseamnă mai mult